Vstup osôb do MŠ od 28.11.2021, Vianočné prázdniny

28.11.2021 00:21

NOVÉ Vyhlásenie o bezpríznakovosti.docx (25019)

 

Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.

Všetky cudzie osoby, teda aj rodičia či iné sprevádzajúce osoby, môžu vstúpiť do materskej školy len v režime OP = očkovaný/prekonaný COVID. Preto sa musí rodič zamestnancovi preukázať oprávnením (covid passom, alebo potvrdením o prekonaní), aby mohol vstúpiť do MŠ. 

Ak rodič alebo sprevádzajúca osoba nespĺňa režim OP, tak dieťa pri vstupe do MŠ preberie zamestnankyňa MŠ a poobede ho taktiež odovzdá pri vstupe do budovy. 

Ak sa dieťa nezúčastní vzdelávania v materskej škole z akýchkoľvek dôvodov, napr. aj z obavy z ochorenia COVID-19 počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády SR, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť. Stačí neprítomnosť nahlásiť aj telefonicky triednej pani učiteľke dieťaťa. Rovnako to platí aj pre deti, ktoré sa zúčastňujú povinného predprimárneho vzdelávania.

Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022 uskutočnia vo všetkých školách v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022.

Link na aktualizovaný školský semafor: https://www.minedu.sk/data/att/21286.pdf

Link mauál z MHSR: https://www.mhsr.sk/manual

Link Rozhodnutia ministra školstva SR: rozhodnutie_ministra.pdf (183185)

 

—————

Späť


Kontakt

riaditeľka materskej školy: PaedDr. Ivica Ondrušková, PhD.

Materská škola Bystrická cesta 1991/70, 034 10 Ružomberok

+421 914 135 586