Do školy na bicykli 2021

27.09.2021 18:51

Vážení rodičia,

dovoľte nám pozvať Vás do kampane zameranej na podporu zdravého, bezpečného a udržateľného dochádzania detí do MŠ - Do školy na bicykli 2021. Už siedmy ročník kampane sa uskutoční v dňoch 27. septembra až 8. októbra 2021

 

Hoci kampaň v názve hovorí o bicykloch, jej cieľom je podporiť akýkoľvek spôsob prirodzeného pohybu pri dochádzaní do materskej školy. Okolie našej materskej školy je čoraz vo väčšej miere obliehané automobilmi. Deti pri vstupe do školy dýchajú znečistený vzduch a čelia stresovým a často nebezpečným situáciám. 

Práve z uvedeného dôvodu sa do kampane Do školy na bicykli 2021 zapojila aj naša MŠ. Pri vchode na školský dvor vľavo sme vybudovali bicyklovú zónu, ktorá zahřňa okrem vydláždenej plochy aj záhradný domček určený na odkladanie školských bicyklov a kolobežiek, ako aj vonkajší stojan na bicykle, kolobežky detí, rodičov i zamestnancov, ktoré využívajú pri dochádzaní do MŠ, bližšie https://ms-tehelna-projekty-sk8.webnode.sk/products/zahradny-domcek-na-dopravne-prostriedky-bicykle-a-kolobezky/.

 

Kampaň pre podporu prirodzenej a zdravej školskej mobility ponúka riešenia, príklady dobrej praxe zo škôl na Slovensku a príbehy, ktoré rozbicyklovali školy. Viac nájdete na webe kampane www.doskolynabicykli.sk a na sociálnych sieťach. Vyhlasovateľom kampane je Ministerstvo dopravy a výstavby SR, organizátorom je Cyklokoalícia. Partnerom kampane je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Krátke zhrnutie priebehu kampane: MS Bystricka cesta 70 Ruzomberok_Do skoly na bicykli.pdf (1,5 MB) 

—————

Späť


Kontakt

riaditeľka materskej školy: PaedDr. Ivica Ondrušková, PhD.

Materská škola Bystrická cesta 1991/70, 034 10 Ružomberok

+421 914 135 586