19.03.2012 Projekt DM drogerie markt: Veselé zúbky

21.03.2012 19:50

 

O projekte DM drogerie markt, s.r.o

 

Osvetový projekt Veselé zúbky organizuje spoločnosť dm drogerie markt v spolupráci s Colgate-Palmolive. Jeho cieľom je zaujímavou a hravou formou vzbudiť u detí záujem o čistenie zúbkov, naučiť ich už v ranom detstve vhodnú techniku čistenia a v neposlednom rade vzdelať v tomto smere aj rodičov, aby svojim deťom vedeli pomôcť pri vytváraní správnych návykov.
 
Prvá fáza projektu sa uskutočnila v januári 2012, keď boli do všetkých škôlok v rámci Slovenska zaslané knižky Veselé zúbky od doktora Králička. Túto krásnu interaktívno-vzdelávaciu knižku dostalo každé dieťa našej materskej školy. Spolu s knižkami pre deti obdržala naša MŠ aj DVD s rozprávkou doktora Králička o Kráľovstve zdravých a veselých zúbkov. Keďže cieľom je, aby projekt neskončil len rozdaním knižiek deťom, resp. premietnutím rozprávky, boli pripravené aj ďalšie dve interaktívne fázy projektu.

Dňa 19.03.2012 sa deti našej Materskej školy Bystrická cesta 70/1991 v Ružomberku zapojili do 2. fázy projektu. Zorganizovali sme Deň veselých zúbkov za priamej účasti rodičov detí. V rámci podujatia pani učiteľky prečítali deťom knižku Veselé zúbky, na interaktívnej tabuli si pozreli rozprávku doktora Králička o Kráľovstve zdravých a veselých zúbkov, spolu s rodičmi III. triedy si odskúšali správny postup čistenia zubov a na záver nakreslili v knižke obrázok doktora Králička. Za kresby môžu byť deti odmenené balíčkami veselých zúbkov, plných krásnych zúbkových prekvapení.

 

—————

Späť


Kontakt

riaditeľka materskej školy: PaedDr. Ivica Ondrušková, PhD.

Materská škola Bystrická cesta 1991/70, 034 10 Ružomberok

+421 914 135 586